Kuulkers, Rob

beeldhouwen, fotografie, beschilderde foto’s, sieraden, keramiek, plastic designverlichting, encoustic art.

Ik ben opgegroeid in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. Alles draaide in die tijd om de wederopbouw en de ontwikkeling van de eigen creativiteit werd niet echt gestimuleerd. Ik volgde onder andere een technische opleiding en heb daar veel profijt van gehad toen ik eenmaal op 35-jarige leeftijd besloot om toe te geven aan zijn latent aanwezige drang tot creëren. Ik ben veelzijdig in mijn kunstuitingen en autodidact. Ik heb een lange ontwikkeling doorgemaakt totdat ik uiteindelijk bij het maken van beelden uitkwam.

 Mijn eerste artistieke activiteit betrof encoustic art, het tekenen met gesmolten was. Een vriend bracht me hiermee in contact. Na de encoustic art ging ik over op keramiek. Daarna volgde 10 jaar muziek maken en spelen in bandjes. De laatste jaren ben ik vooral met mijn handen bezig en creëer ik wat ik in mijn hoofd ontdek (of andersom). Ik noem mezelf ook wel eens een creatieve ontdekkingsreiziger, omdat ik altijd weer op zoek ben naar nieuwe mogelijkheden en technieken.

 Beelden zijn in de moderne samenleving niet meer weg te denken. Overal om ons heen worden we ermee overspoeld en erdoor beïnvloed in ons doen en laten, of het nu door Youtube of de reclame op bijvoorbeeld TV is. Vanuit mijn creativiteit heb ik sterk de behoefte om de beelden en de invloed die ze op me hebben, vast te leggen in mijn werk. Dat doe hij op dit moment vooral hakkend in steen en fotograferend met zijn camera. Soms beschilder ik mijn foto’s met acrylverf. Ik maak ook sieraden en wenskaarten. Mijn kunstwerken drukken altijd mijn interpretatie van de werkelijkheid uit en mijn fantasie hierover. Maar ik ben ook altijd zeer benieuwd naar de reacties van anderen op mijn werk.

Karekietstraat 1
6971 XS Brummen
06-83795545
kunst@rob.kuulkers.nl
www.larousserolle.nl

Rob Kuulkers