Ulden, Joop van

De laatste jaren maak ik als vogelliefhebber bijna uitsluitend, en met veel plezier, keramische vogelhuisjes en voedertafels. Keramiek voor buiten, in de tuin, maak ik al jaren en de vorm mogelijkheden met deze vogelhuisjes zijn bijna eindeloos, ik denk dat ik hiermee nog jaren door kan gaan. Nu ik al ruim 50 jaar keramiek maak hoeft het voor mij allemaal niet meer zo strak en precies. Juist de losse en nonchalante vormgeving spreekt me tegenwoordig steeds meer aan. Ik maak mijn huisjes met witte klei met grove chamotte en werk ze af met eigengemaakte engobe waarna ik ze steengoed bak op 1250 graden waardoor ze het hele jaar probleemloos buiten kunnen blijven.

Een aantal hebben aan de achterkant een ruime opening om ze schoon te maken en kunnen hieraan opgehangen worden tegen een vlak oppervlak zoals een muur of schutting.
Andere zijn open van onder en staan op een losse bodem die op een paal geschroefd kan worden zodat ze vrij in de tuin geplaatst kunnen worden.

Vogelhuisje Puntdak zesling

Vooral huismussen broeden graag met meerdere dicht bij elkaar, met name voor hen maak ik meervoudige huisjes en flats tot zesdelige toe, maar andere vogels mogen ze ook best gebruiken.

Na een open hartoperatie in 2015 heb ik besloten geen nieuwe fonteinen en fonteinsets meer te maken.
In mijn atelier en op verschillende tentoonstellingen heb ik er nog een aantal staan, deze zijn te koop met ruime korting.

Joop van Ulden

Kerkstraat 6
6971 AE Brummen
Telefoon: 0575-560131 of 06-22511436
info@joopvanulden.nl
www.joopvanulden.nl

portfolio

Vogelhuisje Puntdak in tuin op paal