Nauta, Hinke

Schilderen met draad

Mijn hele leven heb ik mij aangetrokken gevoeld om te werken met textiel. In allerlei vormen en manieren. Dit begon op de HAVO tijdens de lessen kunstgeschiedenis. Daar werden we uitgedaagd om een borduurwerk te maken met verschillende soorten garen en wol en met verschillende steken. Op grof katoen. Dat resulteerde in een clownskop van Picasso. Daarna nog wat geëxperimenteerd met grote wandkleden maar daar niet mee door gegaan.

Eigenlijk heeft mijn creatieve proces toen lange tijd stil gelegen. Er kwamen kinderen en ik stopte mijn creatieve kriebels in het naaien, haken en breien voor mijn twee meiden. Veel later ging ik een uitdaging aan met mijn zus en schoonzus om een merklap te ontwerpen en te borduren. Ik heb die uitdaging gewonnen want er hangt nu een mooie persoonlijke merklap aan de muur. Mijn meiden waren zo enthousiast dat zij er ook allebei een wilden hebben en waarvoor zij zelf de afbeeldingen en kleuren uitgezocht hebben die bij hen pasten. Daarna kwam er een kleindochter en weer later een kleinzoon waarvoor ik ook allerlei kledingstukken genaaid, gehaakt en gebreid heb.

Door de kennismaking met de kunstkring en alle activiteiten daaromheen begon het weer te kriebelen. Ik wilde mijn creatieve kant weer naar boven zien te krijgen. Maar hoe.

Schilderen? Nee, door mijn bibberhanden wordt dat niets. Een zoektocht volgde. Op een kunstmarktje ontmoette ik twee dames die met gevlochten touw schilderijen maakten. Zó leuk en origineel! Dat leek mij wel wat. Ik ging aan het experimenteren en kwam uiteindelijk uit op het haken van kettingen en die op een canvas plakken waar ik eerst een ontwerp op getekend had.

Mijn creativiteit stroomt weer door mijn lijf en ik geniet ervan!

Ik houd van spannende kleurencombinaties en grote gebaren.

Dit probeer ik te vertalen in mijn gehaakte schilderijen.

Karekietstraat 1,
6971 XS Brummen
06-55363648

www.larousserolle.nl

kunst@hinke.kuulkers.nl