Breda, Ans van

Schilderwerk van

Ans van Breda (1951) autodidact

DSC05039

Portfolio

In 2003 zette ik mijn eerste verf op papier. Dit deed ik bij Carel Velthoen van pART2u en sindsdien volg ik met nog steeds heel veel plezier zijn schilderlessen.
Ik begon in aquarel maar na de ontdekking van acryl was de overstap gauw gemaakt. De directheid van de kleur spreekt mij meer aan.
De komst van mijn kleinkinderen heeft mij aangezet om kinderen te portretteren. Het is fantastisch om ze met elke penseelstreek langzaam op het doek te zien verschijnen.

Project “Kinderen schilderen voor kinderen”.
3 jaar geleden ben ik begonnen om “kinderen van over de hele wereld” op het doek te zetten. Bij verkoop van deze schilderijen gaat de helft van de opbrengst naar een “goed doel” waarbij het welzijn van kinderen centraal staat. Zo heb ik vorig jaar bedragen kunnen overmaken naar o.a. Vluchteling kinderen Brummen, “Stenen voor Nepal”, en Fahari Foundation Kenia, Op deze manier kan ik een klein steentje bijdragen aan kinderen die om welke reden dan ook het niet goed getroffen hebben op deze wereld. Aangezien ik niet al deze landen kan bezoeken om de kinderen te portretteren ben ik op zoek naar foto’s. Bent u wel reislustig en hebt u foto’s gemaakt dan heb ik daar zeker belangstelling voor. Wilt u meer werk van mij zien ga dan naar www.ansvanbreda.exto.nl. /a>

Kampweg 7, 6971 XA Brummen
Telefoon: 0575-562946
bredaatje@hotmail.com

Ans van Breda

Meisje van de Philippijnen

Ans van Breda

Braziliaanse straatkinderen