Horst, Irene van der

Irene van der Horst
Portfolio

Edelsmeden, sieraden van zilver.

Irene heeft de opleiding leraar Tekenen, Hogeschool Rotterdam, Creatieve Handvaardigheid en een jaar Upgraders bij Artez in Arnhem gevolgd voordat zij, min of meer bij toeval, in aanraking kwam met het edelsmeden.
De “wouwfactor” was groot en inmiddels heeft zij er diverse cursussen en 2 jaar opleiding edelsmeden opzitten. Het ambachtelijke van het edelsmeden, de vele technieken die je daarbij kan gebruiken en het feit dat het een vorm van toegepaste kunst is, spreekt haar erg aan.
Ze werkt daarbij ook graag naar een thema. Dat en het hele proces dat daarbij hoort, is voor haar zonder meer inspirerend en uitdagend. Zo komt Irene tot sieraden, de zij anders niet gemaakt zou hebben en krijgen deze een, bij het thema passend, onderkomen.

Tekenen en schilderen.

Naast het edelsmeden is Irene weer volop aan het tekenen en schilderen. Ook hier wordt de uitdaging opgezocht: alla prima met losse toets (zelf) portretschilderen naar levend model, buiten schilderen in de prachtige omgeving van Brummen en leren schilderen op de klassieke manier. Alles in ontwikkeling en heerlijk om te doen!

Meengatstraat 48
6971 VE Brummen
0575-474720
iyevdhorstbakker@gmail.com

Irene van der Horst
Thema: De dichter als muze / titel: Groei
Irene van der Horst
Thema: Verbinding / titel: Verbinding
Irene van der Horst
Thema: Dierenkunst/ titel Droomvogel