Hamar, Monique

Schilderen / portret

Tekenen en schilderen zit in mijn bloed. Het loopt als een rode draad door mijn leven. Als kind, puber en jong volwassene tekende ik al heel veel. Ik maakte vooral portretten en soms ook in opdracht. Zo leuk is de uitdaging om iemand echt te laten lijken en zo leuk om iemand blij te maken! Later heb ik het schilderen opgepakt door heel veel lessen bij verschillende kunstenaars te volgen. Met vele soorten verf heb ik gewerkt. Momenteel werk ik met olieverf op paneel. Schilderen is mijn passie geworden en ik merk dat ik mij daarin blijf ontwikkelen. Ik maak portretten in opdracht en eigen werk. Wat me ook erg leuk lijkt is om workshops te gaan geven in mijn atelier. Hier ben ik momenteel een plan voor aan het maken.

Inspiratie:

Indonesia, negara ayahku.

Indonesie, het land van mijn vader

Inspiratie haal ik vooral uit mijn indische roots. De warmte, liefde en het zorgzame waarmee ik ben opgegroeid breng ik over op mijn schilderijen door warm kleurgebruik.

Mensen zijn bijzonder. Ieder mens is uniek en heeft een eigen persoonlijkheid. In mijn schilderijen probeer ik die persoonlijkheid te benadrukken door te laten zien dat ieder mens mooi is. De schoonheid laten zien in dat wat is. Mensen laat ik in hun waarde in mijn portretten. Dat is het mooiste dat er is.

Oude Eerbeekseweg 36
6971 BM Brummen
Telefoon: 06-52633883
moniquehamar@icloud.com
www.moniquehamar.nl