Wagenvoorde, Geri

Geri Wagenvoorde
Portfolio

Kleiobjecten en Textiele werken

Ze werkt graag met diverse materialen zoals bijvoorbeeld textiel of hout, maar haar grote liefde is werken met klei.
De kleibeeldjes worden opgebouwd uit ijzerdraad waardoor de houding wordt bepaald. Daarna gebruikt ze karton of papier om de grove vorm aan te brengen. Hierover wordt een dunne laag klei aangebracht. De door haar toegepaste techniek zult u niet vaak tegenkomen. Deze techniek, een combinatie van papier en klei, maakt het mogelijk om zeer dunne vormen te creëren. Ook het kleuren met schoensmeer i.p.v. verf kun je bijzonder noemen.
Dat alles resulteert in kleurrijke, lichtvoetige beeldjes.
Inspiratie krijgt ze door te kijken naar mensen op straat en naar foto’s in tijdschriften. Door houding of gebaar te overdrijven (met een knipoog naar de werkelijkheid) ontlokken de beeldjes vaak een glimlach. Volgens haar kan een titel die reactie versterken.
Ook materiaal, zoals een stuk hout of een mooie steen, dat onderdeel vormt van het uiteindelijke object is een inspiratiebron

De laatste tijd heeft ze haar oude liefde ook weer opgepakt : het appliqueren en maken van wandkleden. . Hiervoor gebruikt ze allerlei stofjes, maar ander materiaal en combinaties met verf of inkt wordt niet geschuwd.

Ds. G. bosplantsoen 13
6955 BS Ellecom
Telefoon: 0313 785649
hwagenvoorde@kpnplanet.nl

Geri Wagenvoorde
Groen blaadje
Geri Wagenvoorde
Ochtendkrant
Geri Wagenvoorde
Wandkleed van zalmhuid