On-line EXPOSITIE

Leden van de Kunstkring Brummen e.o. stellen zich voor

Voor het weekend van 18 en 19 april 2020 had de Kunstkring Brummen e.o. een expositie-weekend voorbereid met werk de leden. Helaas kon deze expositie om de bekende reden geen doorgang vinden. Om toch iedereen in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met het vele talent binnen onze vereniging en het mooie werk dat onze leden produceren, is besloten om hun werk online te tonen. Hiervoor hebben 14 leden foto’s van hun werk ingeleverd. Hier alvast een kleine impressie van het werk. De komende 14 weken (dus de hele zomer) zullen wij werk van een van deze kunstenaars extra aandacht geven als kunstenaar van de week. Deze werken zijn ook te zien op onze facebookpagina.

Wij wensen u veel kijkplezier en een mooie kunstzinnige zomer. 

Truus Peters: kunstenaar van week 25.

Schilderen is voor Truus een impulsief proces zonder vooropgesteld plan. Al doende ontwikkelt zich de voorstelling . Ze gebruikt acrylverf en voegt soms materialen toe. De toeschouwer kan er in zien, wat hij zelf ontdekt, zodat het schilderij naar ze hoopt ook een beetje een avontuur wordt.

Irmgard v. d. Bosch: kunstenaar van week 26.

Twintig jaar geleden is Irmgard voorzichtig begonnen met pastelkrijt. Dat kwam omdat haar echtgenoot als beeldend kunstenaar ermee aan het werk was en mooie schilderijen maakte. Het materiaal sprak haar enorm aan en in die tijd maakte zij haar eerste werk met pastelkrijt. Het lukte en dat was een stimulans om ermee door te gaan. Het thema was hoofdzakelijk bloemen. Samen verhuisden ze12 jaar geleden van Engelen naar Ellecom en daar kon zij haar schilderplekje niet goed vinden en zodoende heeft het schilderen lange tijd stilgelegen.. Inmiddels is er weer een fijne plek gecreëerd en is Irmgard voorzichtig weer aan de slag gegaan. Het thema bloemen is inmiddels een beetje losgelaten en zij gaat zo nu en dan de abstracte kant op, soms met bloemen en soms puur abstract.

Ineke Rethans kunstenaar van week 27.

Meestal schildert Ineke met acryl verf maar voor de verandering heeft ze iets nieuws geprobeerd.
Dit schilderij heeft ze gemaakt met marmermeel en acrylinkt. Deze techniek is verrassend en geeft mooi effecten vind ze en ze heeft het met veel plezier gemaakt!
Ze hoopt dat u dat ook vind.

Aad van den Bosch, Kunstenaar van week 28

SURREALISME IN DE FOTOGRAFIE