On-line EXPOSITIE

Leden van de Kunstkring Brummen e.o. stellen zich voor

Voor het weekend van 18 en 19 april 2020 had de Kunstkring Brummen e.o. een expositie-weekend voorbereid met werk de leden. Helaas kon deze expositie om de bekende reden geen doorgang vinden. Om toch iedereen in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met het vele talent binnen onze vereniging en het mooie werk dat onze leden produceren, is besloten om hun werk online te tonen. Hiervoor hebben 14 leden foto’s van hun werk ingeleverd. Hier alvast een kleine impressie van het werk. De komende 14 weken (dus de hele zomer) zullen wij werk van een van deze kunstenaars extra aandacht geven als kunstenaar van de week. Deze werken zijn ook te zien op onze facebookpagina.

Wij wensen u veel kijkplezier en een mooie kunstzinnige zomer. 

Truus Peters: kunstenaar van week 25.

Schilderen is voor Truus een impulsief proces zonder vooropgesteld plan. Al doende ontwikkelt zich de voorstelling . Ze gebruikt acrylverf en voegt soms materialen toe. De toeschouwer kan er in zien, wat hij zelf ontdekt, zodat het schilderij naar ze hoopt ook een beetje een avontuur wordt.

Irmgard v. d. Bosch: kunstenaar van week 26.

Twintig jaar geleden is Irmgard voorzichtig begonnen met pastelkrijt. Dat kwam omdat haar echtgenoot als beeldend kunstenaar ermee aan het werk was en mooie schilderijen maakte. Het materiaal sprak haar enorm aan en in die tijd maakte zij haar eerste werk met pastelkrijt. Het lukte en dat was een stimulans om ermee door te gaan. Het thema was hoofdzakelijk bloemen. Samen verhuisden ze12 jaar geleden van Engelen naar Ellecom en daar kon zij haar schilderplekje niet goed vinden en zodoende heeft het schilderen lange tijd stilgelegen.. Inmiddels is er weer een fijne plek gecreëerd en is Irmgard voorzichtig weer aan de slag gegaan. Het thema bloemen is inmiddels een beetje losgelaten en zij gaat zo nu en dan de abstracte kant op, soms met bloemen en soms puur abstract.

Ineke Rethans kunstenaar van week 27.

Meestal schildert Ineke met acryl verf maar voor de verandering heeft ze iets nieuws geprobeerd.
Dit schilderij heeft ze gemaakt met marmermeel en acrylinkt. Deze techniek is verrassend en geeft mooi effecten vind ze en ze heeft het met veel plezier gemaakt!
Ze hoopt dat u dat ook vind.

Aad van den Bosch, Kunstenaar van week 28

SURREALISME IN DE FOTOGRAFIE: Surrealisme is een internationale kunst- en cultuurbeweging die z’n oorsprong vond in Parijs in 1924 Kenmerkend is o.a. het werk van de surrealistische kunstenaars Magritte en Dali. Als beeldend kunstenaar heeft Aad deze stijl toegepast in zijn fotografie. Door gebruik te maken van stukken plat glas zijn er beelden ontstaan met een extra dimensie. De composities zijn fantasieën die ontstaan door het loslaten van realistische wetmatigheden. Het prikkelt de creativiteit van maker en toeschouwer en speelt in op de onderbewuste gevoelens. Er zijn 68 Artworks samen gebracht in een fullcolor boek van 30x30cm. Zie ook tentoonstelling in galerie ’t Arthuus in Loenen (tot 19 juli 2020)

Marieke Ruijgrok, kunstenaar van week 29

Maakt koppen en beelden van Abaca-papier en pulp. Ze maakt mensen die echt bestaan hebben zoals Iconen van de wereld Tutu, Mandela, Malala, King en Obama. Maar ze maakt ook intuïtieve koppen van vluchtelingen. Haar laatste project is het verbeelden van een vergeten joods gezin uit Rotterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

De vader was diamanthandelaar. Ondanks aandringen van familie is het gezin niet ondergedoken, omdat de diamantindustrie nodig was voor de Duitse oorlogsvoering en met name de vader zich hierdoor onschendbaar voelde. Toen ze in 1943 toch opgehaald werden, zijn de ouders meegenomen, terwijl de kinderen zich verstopt hadden in het huis en niet gevonden zijn. Hij was een gesloten man, autoritair, zijn wil was wet en niet gewend zijn emoties te uiten. Hij leefde volgens de strenge regels van het Chassidisme. Hij is te werk gesteld buiten op het land, ziek geworden en gestorven in Auschwitz.

Ans van Breda, kunstenaar week 30

Haar kleinkinderen portretteren heeft haar aangezet om met heel veel plezier kinderen van over de hele wereld op doek vast te leggen. Zowel met acryl en sinds kort ook met pastel. Bij verkoop van deze schilderijen gaat de helft van de opbrengst naar een “goed doel” waarbij het welzijn van kinderen centraal staat. Op deze manier kan ze een klein steentje bijdragen aan kinderen die om welke reden dan ook het niet goed getroffen hebben op deze wereld. Om het precisie werk van de portretten af te wisselen met de vrijheid van abstract, waagt ze zich af en toe aan deze techniek of een combinatie van beiden. Wilt u meer werk van haar zien neem dan een kijkje op haar website: www.ansvanbreda.exto.nl

Els Reinders, kunstenaar van week 31

Titel schilderij “Tulp Ingrid”. Tekenen en schilderen is zoveel meer dan dat. Het is geen hobby, het is hoe je in het dagelijks leven om je heen kijkt naar: De wonderen van de natuur. De lucht met veel meer kleuren dan alleen maar het blauw. Het gras dat in het zonlicht met veel geel oplicht. De karakteristieke takken van de bomen zonder blad. De waakzame, vrolijke houding van je huisdier. De mooie lichtval bij een vaas met bloemen. Een boeiend gezicht, jong, fris, bejaard, doorleefd. Actualiteit, grote groepen mensen die onderweg zijn, natuurrampen, sportevenementen enz. Er is altijd wel iets waardoor je geraakt wordt.

Anton Peters, kunstenaar van week 32

Albast beeldje. Anton maakt vrije vormen en werken met hout en diverse soorten steen. Tijdens het werken ontwikkelt zich de vorm.

Jim van Iterson, kunstenaar van week 33

Uit een stapel steenklompen kiest Jim er één. Waarom nou net die? De steen geeft aan wat er mee gedaan moet worden, welke vorm er in verborgen ligt. De beeldhouwer moet alleen heel goed kijken om de steen te begrijpen. Jim werkt vooral met serpentijn, albast en de hardere speksteensoorten, maar ook met hardere stenen zoals bijvoorbeeld marmer.

Ans Leeflang, kunstenaar van week 34

Na 15 jaar gewerkt te hebben als colorist kwam er tijd om te tekenen en schilderen. Ze begon met aquarelleren, een techniek die voor ware uitdagingen en “kadootjes” zorgt. Daarnaast volgde ze lessen om haar kennis te verbreden, aan oa de vrije academie in beeldende kunst. De schilder lessen daar in o.a. klassieke technieken in olie en acryl hebben voor haar een wereld van kennis en mogelijkheden geopend. Ze is de schilderkunst als een ontdekkingstocht gaan zien, en verlegt graag haar grenzen.Ondertussen geeft ze ook met veel plezier les en heeft ze uiteenlopende opdrachten mogen uitvoeren. Ze zegt: “Mijn passie is mijn werk geworden en ik geniet hier elke dag van!”

Irene van der Horst, kunstenaar van week 35

Irene heeft de opleiding leraar Tekenen, Creatieve Handvaardigheid en een jaar Upgraders bij Artez in Arnhem gevolgd voordat zij, min of meer bij toeval, in aanraking kwam met het edelsmeden. De “wouwfactor” was groot en inmiddels heeft zij er diverse cursussen en 2 jaar opleiding opzitten. Het ambachtelijke van het edelsmeden en de vele technieken die je daarbij kan gebruiken spreken haar erg aan. Irene werkt graag naar een thema en maakt daarbij een object met een verhaal waarin het sieraad opgenomen wordt. Tegenwoordig is Irene weer met haar oude liefde “tekenen en schilderen” bezig, maar het is nog te vroeg om daar wat van te laten zien. Wordt vervolgd…