Wouter Ton: Kunstenaar van de maand

Deze maand is onze Kunstenaar van de maand: Wouter Ton

Graag wil ik deze gelegenheid gebruiken om ook wat van mijn kleinere werk te laten zien. Ik hou er van om groot werk zo tot een meter af te wisselen met klein werk van enkele centimeters. Om een idee van de grootte te geven: de vakjes op de afbeeldingen meten 3 bij 6 centimeter. Veel door mij gekozen onderwerpen voor klein werk zijn mensen, dieren, zaden en vruchten en insecten. Ik streef er naar om van elk houtsoort wat ik krijg of dat ik vind eerst een tor te maken voordat ik iets groters van het hout ga maken. Ik maak eerst een tor om het hout te leren kennen. Is het hout hard, zacht, vast, kruisdradig en valt het goed af te werken door te schuren. Het is niet de bedoeling om een houtverzameling aan te leggen maar het hout waar ik mee werk moet een betekenis voor me hebben. Omdat de vindplaats me aanspreekt, om de boom waar het hout van afkomstig is bijzonder is of ik degene aardig vind die het me het hout gegeven heeft. Ik maak vaak series want het geheel is meer dan een optelsom van de delen.

Voorsterweg 16
6971 GP Brummen
06-814 031  62
woutwoods@gmail.com
https://woutwoods.nl/