Bosch, Monique

Monique Bosch

Portfolio

Tijd is mijn vriend

Een idee voor een beeld ontstaat in een moment. Het is als een gedachte die voorbij komt die meteen indruk maakt. Daarna duurt het nog een tijd voordat ik tot uitvoering overga. Wanneer ik boetseer kom ik als vanzelf in een rustig vaarwater, de was is zacht in mijn handen. Langzaam bouw ik op, laat het rusten, kijk er weer eens naar, vooral veel kijken. Boetseerwas kan oneindig bewerkt worden. Als een beeld klaar is wordt het in brons gegoten, dan heeft het zijn definitieve staat gevonden.
Mijn beelden zijn figuratief, ze vertellen een verhaal zonder woorden. Ze kunnen gevoeld worden. Ik houd er van combinaties te maken die in het echt niet voorkomen.
Vrijheid is een terugkerend thema in mijn beelden, gesymboliseerd door vleugels, haren in de wind, etc. Sinds 2011 ben ik actief onder de naam Boschbeeldend in Brummen. Ik werk zowel vrij als in opdracht en geef boetseercursussen in mijn atelier.

Mijn loopbaan als kunstenares is autodidactisch van aard en gevarieerd. In mijn studententijd in Amsterdam volgde ik kunstzinnige cursussen en de laatste jaren ontwikkel en onderhoud ik mijn tekenvaardigheden wekelijks in gezelschap van mijn tekenvrienden van de Uitwijk in Zutphen.

Achterhoven 86
7205AP
Zutphen
06 28061878
monique@boschbeeldend.nl
www.boschbeeldend.nl
Facebook: @ Monique Bosch

Monique BoschMonique Bosch Monique Bosch